Druktechnieken

Welke druktechniek is het meest geschikt?

Bij het bedrukken van kleding zijn er een aantal zaken om rekening mee te houden. Denk hierbij allereerst aan de gewenste kleuren (en aantal) waaruit jouw logo of opdruk bestaat, evenals waar de opdruk moet komen.

Welk materiaal textiel wordt er gebruikt? Wordt de kleding dagelijks gedragen of is het voor een eenmalige promotie? Hoe gedetailleerd is het ontwerp? Wil je 1 of 1000 T-shirts bestellen?

Afhankelijk van jouw wensen adviseren wij je graag in zowel productkeuze als druktechniek. Standaard gaan wij uit van Flexdruk voor kleine oplage textieldruk en Zeefdruk voor grotere oplagen.

Flexdruk

Bedrukken vanaf 1 stuk

-Voor kleine oplages textiel vanaf 1 stuk
-Snel leverbaar
-Veel verschillende kleuren én motieven textielfolie

Hitte overdraagbare folie

Voor kleine oplage kleding wordt er meestal gebruik gemaakt van transferdruk. Hierbij wordt er eerst een ontwerp uit folie gesneden en vervolgens door middel van hitte overdracht overgebracht op het textiel. De folie die wij gebruiken is elastisch, wasbaar op 40 graden en gaat lang mee.

Met een ruime keuze aan kleuren in zowel textiel als transferfolie zijn er bijna geen grenzen aan de mogelijkheden in ontwerp.

Alleen bij zeer kleine details kan het voorkomen dat een ontwerp te complex is voor deze techniek. In dit geval is het mogelijk om het ontwerp digitaal te laten printen bij een van onze leveranciers. Stuur jouw eigen kleding ontwerp toe voor een passend advies.

Zeefdruk

Bedrukken vanaf 10 stuks

-Voor grotere oplages vanaf 10 kledingstukken
-Duurzaam en slijtvast
-Professionele kwaliteit textielbedrukking
-Exacte kleuren (PMS / RAL-kleuren)

Meerdere keren hetzelfde design?

Bij aantallen vanaf 10 stuks (van hetzelfde design) kan er ook gekozen worden voor zeefdruk. Hierbij wordt er eerst een zeefraam vervaardigd per kleur, waarmee vervolgens textielverf direct op de kleding wordt aangebracht. Dit is weliswaar de meest duurzame methode, maar vanwege de hoge opstartkosten niet geschikt voor kleinere aantallen.